Hoofd inhoud

Geschiedenis

Zoals vele andere bedrijven in onze regio hielden wij ons aanvankelijk bezig met de handel in kaas. Door een innovatief productassortiment te voeren probeerden we onze positie bij onze afnemers te verbeteren.

Na de nodige experimenten werd daarom ook kruidenboter in het assortiment opgenomen. Als geen ander wisten de specialisten bij LaBan Foods welke zuivel gebruikt moest worden om te komen tot een smaakvol resultaat. Kleinschalig werden talloze proeven gedaan. In nauw overleg met de afnemers en met behulp van consumentenpanels werd de smaak en kwaliteit steeds verder verbeterd. Uiteindelijk resulteerde dat in een product dat kwalitatief hoogwaardig en vooral lekker genoeg was: het begin van LaBan Foods.

De verkoop van kruidenboter was al snel zo succesvol dat we in 1993 besloten onze "roots" te verlaten en ons helemaal te richten op de productie en verkoop van kruidenboter. Over deze beslissing valt niet te twisten, want LaBan Foods is nu een toonaangevende producent van kruidenboter in Nederland. In een modern productiepand worden dagelijks vele duizenden verpakkingen met kruidenboter afgevuld die hun weg vinden naar de afnemers.

Hoewel de receptuur van de kruidenboter op ambachtelijke wijze tot stand is gekomen, is het productieproces alles behalve ambachtelijk. Hierdoor is de continuïteit van smaak en kwaliteit gegarandeerd.