Hoofd inhoud

Gegrilde zalm met kruidenboter

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 moten zalm á 200 gram
  • zout en versgemalen peper
  • citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram kruidenboter

Voor de garnering:

  • takje peterselie
  • 4 partjes citroen

Bereidingswijze

Een ovenrooster met olie bestrijken. De zalm met zout bestrooien en besprenkelen met citroensap, dit tenminste 10 minuten laten intrekken. De moten vis goed droogdeppen en bestrijken met olie. Ze op het rooster leggen en onder de grill zetten. De moten aan de bovenzijde grilleren, ze met een tang omdraaien en de andere kant ook met olie bestrijken. Deze kant gaar en lichtbruin grilleren. De zalm is gaar als hij bij de graat nog enigszins oranje is gekleurd. De zalm op een voorverwarmde schaal leggen en van de kruidenboter 4 plakjes snijden. Op elke moot zalm een plakje kruidenboter leggen en meteen serveren.

Kruidenboter recepten